Μέλι Θυμαρίσιο

Η παραγωγή του ανέρχεται περίπου στο 10% της συνολικής παραγωγής του μελιού. Η άνθιση του θυμαριού διαρκεί 30 με 40 μέρες ανάλογα με τη διαμόρφωση του εδάφους και τις καιρικές συνθήκες. Έχει ευχάριστη γεύση και λόγω υψηλή συγκέντρωσης σε φρουκτόζη, αφήνει μια αίσθηση καψίματος στο στόμα. Ανοικτό, κεχριμπαρένιο χρώμα και έντονα αρωματικό. Είναι πλούσιο σε μέταλλα όπως ο χαλκός και ο σίδηρος. Θεωρείται ότι έχει τονωτικές και αντισηπτικές ιδιότητες καθώς συνιστάται για την πρόληψη- αντιμετώπιση λοιμωδών, πεπτικών και αναπνευστικών παθήσεων.