Μέλι Ελάτης Μαινάλου

Παράγεται από τα μαύρα έλατα του όρους Μαινάλου στην Αρκαδία και είναι ένα ονομαστό προϊόν για τη γεύση του και τη μικρή συγκέντρωση σε σάκχαρα. Το μέλι δε συλλέγεται από άνθη αλλά από το μελίτωμα (ρητίνη) που παράγουν κάποιοι μικροοργανισμοί στον κορμό του μαύρου ελάτου. Άλλο ένα μοναδικό χαρακτηριστικό που είναι ότι λόγω χαμηλής περιεκτικότητας που σε γλυκόζη (κάτω από 30%) πότε δεν κρυσταλλώνει ακόμη και μετά από χρόνια. Είναι το μοναδικό ελληνικό μέλι με ‘’Προστατευόμενη ονομασία προέλευσης’’ είναι ανοιχτόχρωμο και πλέον λόγω αλλαγής καιρού έντονων βροχοπτώσεων και χαλαζιού κοκκινίζει το χρώμα του. Για το λόγο αυτό η παραγωγή του είναι πολύ μικρή και περιοδική ανά τα έτη.